NO.4
THE AFRICAN LUXURY MAGAZINE
Spring/Summer 2020

Het kan inmiddels niemand ontgaan zijn dat foodtrucks helemaal in zijn en dat is ook zo in Kaapstad en Johannesburg. We hebben de beste even voor je op een rijtje gezet: 

Kaapstad

Die Wors Rol verkoopt heerlijk duurzame hot dogs met huisgemaakte saus. Ze staan niet altijd op dezelfde plek, maar je vindt de Wors Rol ergens in het Central Business District. En dan is er op maandagen en dinsdagen op Dunckley Square Durban’s Finest Curry, ja verwarrende naam, voor curry en chicken tandoori waarvan het water je in de mond loopt. Het rijdende filiaal van het bekende restaurant El Burro is ook zeer de moeite waard: pittige taco’s en met kaas, nacho’s en quesadillas gevulde jalapenos. Je vindt ze in Greenpoint. Zorg dat je op vrijdagavonden in de buurt bent van The Range Friday Night Market in Tokai of op zaterdag of zondag op de zeer populair R44 Market in Stellenbosch. Behalve al het andere heerlijks vind je bij Earthfire Pizza’s de beste pizza’s, recht uit de houtgestookte oven. Iets gezonds tussendoor kan ook geen kwaad: De gezondste foodtruck staat elke woensdagmiddag en –avond op de historische Kenilworth Racecourse. Fruit- en groentesappen en romige smoothies van Kreativ Juices zijn overheerlijk en –meestal- gezond. Heerlijk voor als het warm is! En desserts? Die zijn er ook! Alhoewel die wat moeilijk op te snorren is, staat Las Paletas met hun overheerlijke sorbets en ijslollies meestal op events en op sommige markten, bij Pick & Pays, Spar supermarkten en Wellness Warehouse. Alles is gemaakt van 100% fruit en specerijen. Beetje zoeken en navragen.

Johannesburg

Een cheeseburger waar je wel eens van droomt, dat is het hoofdgerecht dat dagelijks wordt geserveerd vanuit de rood-zwart-witte bus van Balkan Burger Bus. Ze staan rond lunchtijd meestal in het Central Business District van Johannesburg, maar ook op de Market on Main in Maboneng, op zaterdagen in de Neighbourgood Market en op zondagen op de Fourways Foodmarket. Koffie met heel veel lekkers erbij koop je bij Full of Beans. Je treft hun 3-wielige Vespa aan ‘ergens’ in het Central Business District. Heb je zin in smeuïge, geurige Spaanse paëlla? Dan haast je je naar de bus van Tutto Food Co. Op zaterdagen op de Neighbourgood Market of de Market on Main en op festivals en evenementen. Traditionele Zuid Afrikaanse ‘kos’ is te koop bij Vuyo’s Food Truck. Potjiekos, boerie rols, pap, dumplings met groenten en vetkoek. Goed zoeken! Ze staan vaak in Braamfontein en in Soweto. En tenslotte dan de door zichzelf uitgeroepen 5 Start Street Chef met Zuid Afrikaanse hamburgers en een Aziatische twist. Je vindt de chef bij de Jozi Food Market in Greenside en de Neighbourgood Market. Geniet jou ete!

Check voor nog meer tips : Eat out magazine on Foodtrucks

Bekijk ook: Luxe reizen naar Kaapstad

Overnacht o.a. in iSimangaliso Wetland Park tijdens een luxe 18-daagse luxe rondreis door Kwazulu Natal. Het Unesco iSimangaliso Wetland Park kent vijf aparte ecosystemen, het strand en de koraalriffen, de kustlijn, de moerassen, de riviermonding en het zandbos, het bosveld en de savannes. Je logeert in een lodge omringd door bos en grenzend aan het meer van St. Lucia. Maak optimaal gebruik van de mogelijkheden die je hier hebt om per boot, jeep of wandelend over het strand safaris te maken onder leiding van deskundige gidsen.

LEES MEER