NO.4
THE AFRICAN LUXURY MAGAZINE
Spring/Summer 2020

Mkombe Niko is mede verantwoordelijk voor de geboorte van Nomad Tanzania, dat indertijd door een stel enthousiaste en jonge pioniers met een eigenwijze en nieuwe visie op safaritoerisme werd opgericht. Nomad Tanzania’s kampen en lodges staan allemaal op unieke plaatsen in Tanzania en hebben allemaal een heel eigen karakter. Zelfs de staf is overgoten met hetzelfde sop als de oprichters indertijd; enthousiast en blij dat je de liefde voor hun land met hen komt delen. Mkombe heeft er als gids vanaf het begin af aan voor gezorgd dat de safari’s te boek stonden als de besten in de industrie. Hij zocht steeds naar unieke talenten en leidde die zelf op. Het huis is naar hem vernoemd, zodat hij herinnerd wordt als de man met de breedste glimlach in de wereld en mede-oprichter van dit prachtige bedrijf.

De Serengeti, Tanzania

De Serengeti is een van de mooiste gebieden van Tanzania, maar omdat het zo uitgestrekt is, zit je veel in de auto om van het ene naar het andere gebied te reizen. En met (kleinere) kinderen is dat vaak geen aanrader. Daarom is het geweldig om je intrek te nemen in Mkombe’s House. Dit ligt in het noorden van de Serengeti, dichtbij de Mara rivier in het Lamai gebied. Vanuit hier kun je je volledig onderdompelen in safari’s en getuige zijn van De Grote Trek. Met name in juli en augustus is het in het noorden van de Serengeti een drukte van belang met miljoenen gnoe’s en zebra’s. Alhoewel wij er vorig jaar in juni waren en er toen al miljoenen dieren onderweg naar het noorden trokken.

De lodge lijkt gedrapeerd te zijn aan de voet van een rotspartij, het Kogakuria Kopje. Het huis is zeer ruim van opzet en uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Het heeft een bijzondere inrichting en vooral ’s avonds geeft het behang met de vele spiegelscherfjes in het licht van de kaarsen een haast magische sfeer. Het huis biedt plaats aan 4 volwassenen en 6 kinderen.  Uiteraard is er een volledige staf zodat je niets hoeft te doen en dagelijks bespreek je met de chef wat er op het menu staat. Er is een kleine plungepool en een wat groter –maar vooral dieper- zwembad en overal plekjes, binnen en buiten, om even rustig te zitten of te chillen.

Villa huren in Afrika

Bel ons op 085 4010448 of vul onderstaande aanvraag in.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.