NO.4
THE AFRICAN LUXURY MAGAZINE
Spring/Summer 2020

Louw Schoeman was een Zuid Afrikaans jurist. Tijdens een zakenreis naar de Namibische Skeleton Coast raakte hij ervan overtuigd dat het beschermen van dit bijzondere ecosysteem veel meer de moeite waard was dan het adviseren over een aldaar nieuw aan te leggen zeehaven. Toen Namibië in 1971 op zoek bleek te zijn naar een concessionaire was Louw, de inmiddels overleden vader van de Schoemannen, de enige die interesse had en transformeerde dit verlaten gebied vervolgens in een prachtige bestemming voor vakantiegangers en natuurliefhebbers. Dat besluit bleek de basis voor een bijzonder en nu nog altijd bloeiend familiebedrijf, Skeleton Coast Safaris. Louw Schoeman had ook 4 zonen, die nu het bedrijf voortzetten. En het laatste nieuws is dat zelfs de derde generatie al aan het oefenen is voor het vliegbrevet.

Safari Gold

Het verhaal van Louw, de bezieling van Louw èn van zijn zonen en schoondochters, de kwaliteit en uniciteit van het product dat zij bieden, maakt voor ons dat Skeleton Coast Safaris ons predikaat Safari Gold krijgt. Het Safari Gold label is bedoeld om aandacht te vragen voor hele bijzondere en ècht unieke safari’s.

Skeleton Coast Safaris organiseert al meer dan 20 jaar bijzondere trips naar Namibië’s Skeleton Coast en de semi-woestijn erachter. De broers Bertus, Andre, Leon en Henk zijn geweldige gidsen en kennen dit gebied als hun broekzak. Behalve uitmuntende gidsen zijn de broers ook je piloot en je chauffeur. Met kleine lichtgewicht toestellen hop je van plek naar plek en val je van de ene verbazing in de andere. Je landt op verlaten stranden en op onzichtbare landingsstroken. Vanuit de lucht zie je de scheepswrakken, de flamingo’s en de zeehondenkolonies. Eenmaal weer op de grond doorkruis je het oneindige en woest aantrekkelijke landschap met daartoe speciaal aangepaste 4WD’s en volg je het spoor van olifanten, neushoorns, giraffen en leeuwen die zich door de eeuwen hebben aangepast aan de bizarre leefomstandigheden in dit gebied. ’s Avonds slaap je op anders onbereikbare plaatsen in semi-permanente, eenvoudige en kleinschalige kampen of kampeer je gewoon in het wild.

Skeleton Coast Safaris heeft keus uit vier verschillende routes en wij kozen voor de vierdaagse safari combinatie naar de Sossusvlei en de Skeleton Coast.

Windhoek, Sossusvlei en de Huab Vallei

Op de eerste dag vertrek je in alle vroegte vanaf Windhoek en vlieg je richting de Sossusvlei. De Sossusvlei is onderdeel van de Namibwoestijn of kortweg Namib en wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld. Deze 100 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van 400 kilometer, van Walvisbaai in het noorden tot Lüderitz in het zuiden. In het midden van de woestijn bevindt zich de Sossusvlei, een schilderachtige vallei waar heel, heel soms water staat. De rode zandduinen van de Sossusvlei en van de naastgelegen Deadvlei, zijn een van de grote toeristische trekpleisters van het land. Ze tonen zich op hun best in de vroege ochtend en vanuit de lucht. Via Conception Bay, waar het Duitse schip de Eduard Bohlen onbedoeld haar laatste ankerplaats kreeg, en de kustlijn volgend, kom je aan het einde van de dag aan in het kamp in de Huab vallei.

De volgende dag verken je de omgeving en tref je op korte afstand van het kamp, eeuwenoude rotstekeningen aan en de Welwetschia Mirabilis, ofwel de “Tweeblaarkanniedood”.  Na deze korte excursie vlieg je verder naar het noorden, naar de Hoarusib vallei dat zich in het stroomgebied van de Kunene rivier bevindt. Onderweg stop je nog een keer voor een met edelstenen bezaaid strand en zie je aan de opgelijnde en zongebleekte walvisbotten waar de vloedlijn is.

Himba-stam en Hartmann Vallei

De volgende dag, na het ontbijt, staat een bezoek aan de Himba op het programma en als je geluk hebt kom je de desert-dwelling olifanten en andere wilde dieren tegen die in dit gebied voorkomen.

Vanaf hier vlieg je verder noordwaarts naar de Kunene rivier die de grens met Angola vormt. Na de landing maak je per Landrover een tocht door de Hartmann vallei en aan het einde van de middag bereik je het Kunene River Camp.

Op de laatste dag maak je na het ontbijt, een minicruise op de Kunene rivier, waar veel verschillende vogel- en plantensoorten te bewonderen zijn en misschien zie je af en toe een krokodil. Na de lunch in het kamp vertrek je weer per vliegtuig naar Windhoek.

 

Bekijk ook: 16-daagse luxe rondreis

Een zeer bijzondere rondreis die je heel dicht bij de natuur brengt en vol unieke tegenstellingen zit; aanschouw de rode zandduinen van de Sossusvlei, ervaar de stilte en de zeldzame schoonheid van de Skelettenkust en ontdek de enige landinwaarts gelegen rivierendelta ter wereld: de Okavango. Rondreizend met een klein vliegtuig waan je jezelf een échte ontdekkingsreiziger.

Highlights: (Namibië) Sossusvlei, Wild kamperen in Skelettenkust, Kaokoveld & Hartmann vallei, Free roaming wildlife – (Botswana), Chobe NP, Savute, Okavango Delta
Prijs v.a.: € 13.260,- p.p.

BEKIJK REIS