NO.4
THE AFRICAN LUXURY MAGAZINE
Spring/Summer 2020

Wat zullen we nu hebben? Gin & Tonic, ofwel G&T, is bij uitstek een Brits drankje dat zijn oorsprong kent in India, waar de daar gestationeerde Britse militairen geadviseerd werd om een met Kinine aangelengde tonic te drinken tegen malaria. En zoals dat meestal gaat met medicinale drankjes…dat was bepaald niet lekker. Het dagelijkse rantsoen Gin en wat suiker maakte het een stuk aangenamer. Ziedaar de geboorte van een drankje.

Gin wordt traditioneel gemaakt van granen en heeft zijn typische smaak van jeneverbessen. En ik associeer het drankje vooral met de 70-, misschien 80-er jaren. Maar ik zit er volkomen naast! Het is weer helemaal in en nieuwe smaken en variaties worden aan de lopende band gelanceerd.

Kaapstad wordt omringd door fynbos met ongeveer 7.000 verschillende plantensoorten. En toen bedacht een aantal ondernemende mensen dat het wellicht een goed idee was om te experimenteren met een aantal van die kruidige planten om zo een Kaapse Gin te maken. En dat lijkt toch heel goed te lukken. G&T is weer helemaal in en Gin&Tonic-bars schieten als paddestoelen uit de grond. Er zijn bars waar men meer dan 150 soorten gin heeft. En voordat je die allemaal geproefd hebt… Een van de verfijnste gins wordt gemaakt door Hope on Hopkins destilleerderijen, maar ook Inverroche heeft een paar zeer proevenswaardige exemplaren. Helaas worden deze prachtige gins nog niet geëxporteerd. Stiekem mee in de koffer dan maar! Als je in Kaapstad bent: Bezoek dan eens The Gin Bar. Je hoeft –waarschijnlijk- toch niet zelf te rijden. Proost!

Salt River Gin & Tonic

“Gin was mother’s milk to her” – George Bernard Shaw

Ingrediënten:

  • 25ml Hope on Hopkins Salt River Gin
  • 75ml Swaan Tonic
  • Garnituur
  • Een ‘twist’ Grapefruit en een takje thijm

Bereiding:

  • Giet de Gin en de Tonic in een tumbler(glas) gevuld met ijs en garneer.
  • Serveren met ijs.