NO.4
THE AFRICAN LUXURY MAGAZINE
Spring/Summer 2020

Reisverslag van Fiona van den Bergh

30 december 2016, 04:35 uur – De wekker van mijn iPhone verbreekt bruut de totale stilte in onze lodge. Enigszins geïrriteerd maai ik met mijn arm richting het nachtkastje om het onding het zwijgen op te leggen. Maar de herrie blijkt onverbiddelijk. Net als het wakkere enthousiasme van onze 2 jongens. 

Tijd om op te staan. Tijd voor een beach safari. Tijd voor een nieuwe herinnering in de toch al propvolle archiefkast van onze 4 reizen naar Zuid-Afrika.

Een beach safari door iSimangaliso Wetland Park is niet zomaar een safari. Voor zover je überhaupt over ‘zomaar een safari’ kunt spreken. Maar dat terzijde. Michael – onze ranger – neemt ons mee op een adembenemende tocht door het nog sluimerige park. Dagdieren reageren op het eerste licht, terwijl nachtdieren een slaapplaats zoeken. Het kleurenpallet in de lucht verklapt het weer voor vandaag: een ‘morning shower’ gevolgd door een ‘clear blue sky’.

Het ochtendregentje komt er en maakt ons langzaamaan echt wakker. Met onze regencapes om bespeur ik nog maar weinig strandenthousiasme in de open jeep. Maar Michael zegt dat het goed komt. En tot nu toe heeft hij altijd gelijk gekregen.

Tientallen giraffen, gnoes, zebra’s en nijlpaarden later bereiken we de kust van iSimangaliso. Verscholen achter een rij majestueuze bergen. Wat overigens geen bergen zijn, maar de grootste formatie zandduinen ter wereld. Tot wel 65 meter hoog. Bovenop één van die toppen stoppen we. ‘OK, guys, go down here. Have fun.’’

Daar op die duintop is geen dag of tijd, maar louter natuurpracht. Een lucht waarin 50 tinten grijs vechten met de eerste zonnestralen. Zilt door de Indische Oceaan die daar voor ons ligt: eindeloos, flonkerend en helderblauw. Een strand: hagelwit en puur. Verlaten zo ver ik kan kijken.

Hier worden we stil. Gegrepen door zoveel schoonheid. Vastgenageld in het warme, sneeuwwitte zand. Dan zeg je gewoon maar even niets meer.

Fiona van den Bergh verbleef met het haar gezin, vier nachten in de Makakatana Bay Lodge temidden van het Unesco iSimangaliso Wetlandpark.

 

Bekijk ook: 17-daagse luxe rondreis

KwaZulu Natal, koninkrijk van de Zulu, is een zeer interessante bestemming voor toeristen, met name door de grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Van prachtige natuur tot rijke geschiedenis, van veelzijdige cultuur tot adembenemende landschappen. KwaZulu Natal heeft eigenlijk alles en – niet onbelangrijk – een zeer aangenaam subtropisch klimaat. Tijdens deze actieve 17-daagse luxe rondreis kun je alles zelf en in eigen reistempo beleven. Van avontuurlijke safari’s tot zonovergoten stranden. Samen of met het hele gezin.

Highlights: Jo’burg, Unesco Drakensbergen, Hluhluwe Nationaal Wildpark, iSimangaliso Unesco Wetlands St. Lucia, Mabibi Beach
Prijs v.a.: € 4.675,- p.p.

BEKIJK REIS