NO.4
THE AFRICAN LUXURY MAGAZINE
Spring/Summer 2020

Reisverslag van Renate Koper-Jonkman.

Mijn eerste kennismaking met Afrika was Kenia, nu bijna 25 jaar geleden. Op mijn netvlies staat nog duidelijk de prachtige vlakte van de Masai Mara met zijn vele giraffen, gnoes en olifanten. Net als in de film, Out of Africa of zoals in een documentaire van de BBC.

Nairobi en Nairobi National Park

Na dat eerste bezoek ben ik zo vaak gevraagd om terug te komen naar dit bijzondere land en net zo vaak was er een reden waarom ik de uitnodiging afsloeg. Nu kan het dan eindelijk en keer ik terug naar de plek waar mijn loopbaan in het toerisme feitelijk is begonnen. Hier, op slechts 8 uur vliegen van Amsterdam heb ik het Afrika virus opgelopen. Ik wil niks anders meer. Ik moet naar Kenia. Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van de afgelopen jaren begin ik aan deze studiereis die mij iedere dag naar een andere plek brengt. Kenia is ongeveer 14 keer zo groot als Nederland dus net als een internationale modellen carrière, moet er ook bij een studiereis hard gewerkt worden.

Op 7 kilometer van de hoofdstad Nairobi liggen Nairobi National Park en de buitenwijk Karen. De meeste Keniaanse safari-avonturen beginnen en eindigen hier omdat je als toerist in de stad Nairobi eigenlijk niet zo veel te zoeken hebt. Wij logeren in de Ololo Lodge. Een unieke locatie temidden van het relatief kleine Nationale park waar je uitstekend kunt acclimatiseren voordat het grote avontuur aanvangt. Of Karen Blixen de naamgeefster is geweest van deze gelijknamige buitenwijk van Nairobi weet ik niet maar deze plek heeft opvallend veel smaakvolle galerieën, restaurants en winkels. Dus ben je halsoverkop vertrokken en je toilettas vergeten of nog op zoek naar een bijzonder souvenir, dan is Karen jouw place to be. En als je reist in gezelschap van jonge kinderen, dan mag daarna een bezoek aan Dr. Daphne Sheldrick olifantenweeshuis en Giraffe center niet ontbreken.

Amboseli National Park

De beste, de snelste en de meest comfortabele manier om je in Kenia te verplaatsen is met een klein vliegtuig. Wij zijn op weg naar het Amboseli National Park, dat in het zuiden grenst aan buurland Tanzania en waar de Kilimanjaro een verrassend groen landschap domineert. Het landschap is in dit deel van Amboseli zo groen omdat het smeltwater van de Kilimanjaro het hele jaar door de bodem van vers water voorziet. Een onvoorstelbare diversiteit aan vogels en wilde dieren wordt hierdoor aangetrokken. Met wat geluk zie je de ‘Tuskers’. Zo worden de inmiddels zeldzame olifanten genoemd met extreem grote slagtanden. Luxe lodge of een tentenkamp. Iedereen kiest een andere manier van overnachten in of dichtbij de wildparken. En bijna overal worden bijzondere safari’s georganiseerd. In het Amboseli National Park zijn er verschillende tochten, zoals een wandeling met gids. Wij zijn de komende twee dagen te gast bij Peter en Erica van de Tawi Eco lodge. Een net buiten het park liggende, authentiek Afrikaanse lodge. Vooral met het late middaglicht en de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro-berg op de achtergrond is dit het ideale beeld voor een ansichtkaart.

Bekijk ook: Sole of Safari

Je verblijft, afhankelijk van het seizoen, 11 dagen in het noorden of het zuiden van de Serengeti en krijgt de mogelijkheid om te genieten van de adembenemende landschappen, het overvloedige wild en de professionele begeleiding van de mensen die hier geboren en getogen zijn. Tijdens deze reis zul je ook een aantal nachten in de bush overnachten, waardoor de ervaring nog persoonlijker en intiemer wordt. En kun je je voorstellen dat miljoenen, ja, echt miljoenen, wildebeesten, zebra’s en Thomson gazellen aan je voorbij trekken? Veel wandelen tijdens deze reis, daarom noemen we hem de “Sole of Safari”, maar de ziel van Afrika zit er zéker in!

Highlights: wildkamperen, privé-gids, eigen 4 x 4 voertuig, wilde dieren en nog eens wilde dieren
Prijs v.a.: € 11.200,- p.p.

BEKIJK REIS