NO.4
THE AFRICAN LUXURY MAGAZINE
Spring/Summer 2020

African Luxury ondersteunt Hotel Heppie dat sinds kort onderdeel is van de Stichting het Vergeten Kind. Min of meer bij toeval zijn we in aanraking gekomen met dit unieke hotel, ergens in de bossen van Mierlo in Brabant. Sowieso hebben wij iets met bijzondere hotels en met Brabant maar met onze organisatie African Luxury, gaat jaarlijks een groot aantal gezinnen op reis. Soms wel drie generaties bijeen. Samen beleven zij unieke safari momenten. Wij realiseren ons heel erg goed hoe bijzonder en indrukwekkend het kan zijn om samen met je eigen familie een verre reis te maken.

De realiteit is dat deze luxe helaas niet voor ieder kind in Nederland is weggelegd. Daarom heeft het werk van Hotel Heppie ons gegrepen en doen wij per geboekte familiereis een donatie om het dankbare werk van Hotel Heppie te ondersteunen.

Wat doet Hotel Heppie?

In Nederland krijgen 60.000 kinderen niet de kans om kind te zijn. Hun ouders kunnen niet goed voor ze zorgen, ze groeien op in een gezin met grote schulden, ze moeten voor hun zieke of verslaafde ouders zorgen of worden uitgesloten en gepest omdat ze moeilijk contact maken vanwege een achterstand of stoornis. Deze kinderen zitten gevangen in een net van problemen, zorgen en negatieve ervaringen. Ze kunnen zich niet ontwikkelen. Ze komen niet verder. Heppie accepteert dit niet en wil deze kinderen laten zien dat het ook anders kan. Door ze uit de vicieuze cirkel te halen en in hun kracht te zetten. Door ze te overspoelen met positieve aandacht, gezelligheid en fijne herinneringen. Heppie geeft ze een steuntje in de rug door middel van het organiseren van Heppie-vakantiekampen en -opvangweekenden waarin alles draait om samen spelen, plezier maken en positieve aandacht.

De 550 zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers doen er alles aan om de kinderen een geweldige en onvergetelijke tijd te geven. De dagen staan bol van de leuke en gezellige activiteiten, afgestemd op de leeftijdsgroep. De vakantiekampen en opvangweekenden vinden sinds 2012 o.a. plaats in het eigen Hotel Heppie in Mierlo; een waar kinderparadijs met een speelbos, klimparcours, skelterbaan, binnenspeeltuin, lego-kamer, kampvuurplaats, Cruyff Court en een heuse theaterzaal.

De vrijwilligers werken aan de hand van Heppie’s eigen speciale methode: ‘Klimaat van Aandacht’.  Een methode die staat voor positieve aandacht, voor samen spelen en erbij horen en voor het creëren van positieve jeugdherinneringen. Zo geeft Hotel Heppie kinderen weer de moed, het zelfvertrouwen en de energie om door te gaan. Zodat ze weer verder durven kijken en de toekomst met nieuwe moed tegemoet gaan. Een positieve nieuwe start. Een tweede jeugd.