NO.4
THE AFRICAN LUXURY MAGAZINE
Spring/Summer 2020

Brengt het ANVR lidmaatschap brood op de plank?

Naast de grote en middelgrote bedrijven zijn het ook steeds meer de gespecialiseerde reisbedrijven die zich aansluiten bij de ANVR en het economische belang daarvan inzien. Dit tot vreugde van de brancheorganisatie zelf. “Het is een misverstand te denken dat de ANVR er alleen is voor de grotere partijen. Ook andere bedrijven, zowel touroperators als reisagenten, zijn van harte welkom en kunnen profiteren van onze services”, zegt adjunct-directeur Walter Schut.

African Luxury bv is gespecialiseerd in luxe reizen door Afrika. “Onze reizen hebben een luxury tintje. Dat betreft niet alleen luxe accommodaties, maar heeft vooral betrekking op de beleving. “Die is uniek”. In 2014 heeft African Luxury zich aan bij de ANVR aangesloten. “Reizigers kijken tegenwoordig heel erg naar de toegevoegde waarde die je als gespecialiseerd reisbedrijf kan bieden. Het ANVR-lidmaatschap is daar een belangrijk onderdeel van”, zegt Renate Koper. “Zeker voor een gespecialiseerde onderneming als de onze is het van belang dat je lid bent. Samen sta je sterker en voor de reiziger betekent het extra vertrouwen en extra zekerheid.”

Zekerheden

“Voor de klant is het vooral belangrijk dat je bent aangesloten bij SGR, want dat betekent financiële zekerheid. Maar als je daarnaast ook het ANVR-logo mag voeren, is de klant helemaal snel overtuigd. Het betekent in overleg met de consumentenbond opgestelde ANVR-reisvoorwaarden, maar ook het hebben van een goede aansprakelijkheidsverzekering is een voorwaarde voor het ANVR lidmaatschap.